Fotokurs i Skövde

Nu börjar vi med att hålla fotokurs i Skövde! Vi har kurser i olika nivåer, allt från nybörjarkurs till mer avancerad. Från och med våren 2014 erbjuder vi även kreativa workshops där du kan specialisera dig inom exempelvis porträttfotografering, blixtfotografering eller bebisfotografering. Samtliga kurser och workshops hålls på vårt kreativa kontor i centrala Skövde.

Kursinformation

Vår fotokurs i Skövde hålls av fotografen Tuana Aziz som tidigare har arbetat som fotolärare på Gymnasiet. Nu arbetar han på heltid som reklamfotograf, bröllopsfotograf, webbdesigner och app-utvecklare. Tillsammans går ni igenom grunderna och du får tips och idéer som hjälper dig att utvecklas som fotograf. Passar även perfekt för dig som vill bli fotograf.

Fotokurser i Skövde

Fotokurs för nybörjare

I vår fotokurs i Skövde som riktar sig till nybörjare behöver du inte ha några tidigare erfarenheter. Kursen börjar från grunden och bygger sedan successivt upp dina kunskaper i fotografering.

Vi lär dig att få ut det mesta från just den kamera som du använder. Äger du inte någon egen systemkamera? Inga problem! Vi har kameror som du kan låna under kursens gång. Ta gärna med egen kamera om du har.

I vår fotokurs i Skövde kommer vi att ha flera praktiska övningar under kursens gång. Du kommer även att få uppgifter efter varje tillfälle.


Detta går vi igenom under kursen

 • Kamerans Funktioner
 • Bländare
 • Skärpedjup
 • Vitbalans
 • Slutartid
 • Halvautomatik
 • ISO
 • Optikval
 • Färg och svartvitt
 • Bildkomposition
 • Skakningsoskärpa, rörelseoskärpa

Fotokurs för nybörjare
Fotokurs för nybörjare
I vår fotokurs i Skövde som riktar sig till nybörjare behöver du inte ha några tidigare erfarenheter.
Mer info / BokaWorkshop Bildredigering i Lightroom
Kom igång med Lightroom
Lightroom gör digital fotografering enklare och snabbare. Vi går genom Lightrooms icke-förstörande redigeringsmiljö. Du får lära dig finslipa dina bilder med avancerade kontroller för ton, kontrast, färg och mer.
Mer info / Boka

Fotokurs, steg 2
Fotokurs för nybörjare, Steg 2
Den här kursen är en fortsättningskurs på fotokurs för nybörjare. Kursen är för dig som har hyfsad koll på grunderna och vill ta nästa steg i fotovärlden.
Mer info / Boka

Workshop: Bildredigering i Photoshop, Steg 1
Bildredigering i Photoshop
I den här workshoppen går vi genom verktygen du som fotograf behöver för att redigera dina bilder.
Mer info / Boka

Vad tycker deltagarna?

fotoskola i skövde
Lite om vad tidigare deltagare har att säga om våra fotokurser.

”Efter att ha gått andra fotokurser tidigare har jag äntligen, i den här kursen, förstått inställningarna på min kamera och hittat tillbaka glädjen i att fotograferingenJag har i alla år med min dyra kamera alltid fotat i Auto men efter Tuanas helgkurs kör jag bara i manuellt läge. Känns som att jag fått en ny kamera!Kursen är värd varenda krona!
Bra struktur på kursinnehållet och upplägg på hela kursen.
Härligt att få gå kurs för någon som Tuana som sprudlar av energi och värme samt delar med sig av sina kunskaper på ett mycket pedagogiskt sätt!”Anna Sandén
”Tack för en jättebra kurs!
Jag anmälde mig till kursen för att lära mig ta kontroll över min systemkamera. Jag ville lära mig att själv kunna bestämma mer över mina bilder samt kunna påverka mina bilder till att bli mer i min smak. Jag är en vanlig amatörfotograf som gärna fotar i vardagen, kursen har gett mig verktyg till att ta bättre bilder – nu är det upp till mig att använda dessa!
Tack!”Eva Hendén
”Fotokursen för alla nybörjare som vill ta fotandet till nästa nivå. Vill du ta snyggare bilder på släckten eller till o med bli fotograf rekommenderar jag kursen.Eftersom kursledarna på ett medryckande och inspererande sätt varvade teori med praktik gick det lätt att lära sig även om du tycker systemkamerans alla knappar känns skrämmande, så lär dom dig manövrera ”flygplanet” sen är det bara att bege sig ut o flyga;) o häpnas o njuta över fantastiska resultat som du kan och kommer skapa.
-Gå kursen, lätt värt!!!”Patrik Gustavsson

Fotokurs Avancerad

Dessa fotokurser och workshops är till för dig som redan kan använda en systemkamera, men som vill lära dig olika tekniker för att kunna ta kreativare bilder. Vi kommer jobba med erfarna och oerfarna modeller för att skapa kreativa bilder.

Workshop - Porträttworkshop
Workshop – Porträttfoto
Samspelet mellan fotograf och modell är avgörande för att få till ett riktigt bra porträtt, så ett mål med workshopen är att minska rädslan av att fota människor, så att du ska känna dig bekväm med att instruera modellen. Mer info / Boka

Fika i toppklass

Fotokurs Fika Tuana Art
Under alla våra kurser bjuder vi på supergod fika och lättare lunch och annat gott.