Boka Fotograf

Att boka fotograf är inte det enklaste. Det finns mer fotografer nu än någonsin. Jag ska dela med mig några enkla tips på vad du ska tänka på när du ska boka fotograf.

Fotograf Priser

För många är det viktigaste priset. Det kan man också förstå, men att boka fotograf är inte fynda på loppis. Du får det du betalar för. Det finns fotografer så tar otrolig låga priser, jag förstår inte hur dom får det gå runt. Det betyder inte bara för en fotograf har höga priser är bättre fotograf. Tyvärr så tror många det. Tänk dig själv om jag skulle föreslå två fotografer som erbjuder samma tjänst. Ena fotografen kostar 1000 kr och den andra kostar 6000 kr, vilken av fotograferna skulle du gissa på var den bästa? Jo många skulle gissa på den dyraste fotografen.

Försök inte luras av priset, bara för en fotograf är dyrare eller billigare än andra behöver inte den fotografen vara bättre.

Hitta Rätt Fotograf

Innan du börjar ditt sökande efter en fotograf skriv ner vad det är du söker. När du har en lista på krav så kan det vara enklare att hitta den rätta fotografen till ditt projekt.

En fotograf kan vara riktig duktig på att ta produktbilder men en kass bröllopsfotograf. Erfarna fotografer har alltid portfolion på sin hemsida. Titta genom hemsidan och titta om fotografen har den stilen som du söker.

Boka Fotograf med avtal

Det är viktigt att komma överens med fotografen vad som gäller. I avtalet ska det tydligt stå hur bilderna får användas och vad som ska levereras. Det går även att ha muntliga avtal, men det är lätt hänt det blir missförstånd mellan parterna.

Träffa gärna fotografen IRL innan du gör en bokning om möjlighet ges. Detta är viktigt om du ska boka fotograf för ett bröllop eller ett event som inte går att återskapa. Skriva avtal är bekvämt för båda parterna. Så slipper ni missförstånd på vad uppdraget äntligen går ut på.

Boka Fotograf Slutord

Boka Fotograf
Jag själv är fotograf i Skövde och har jobbat som det sen 2007 halvtid. Från med 2012 började jag jobba heltid som reklamfotograf, bröllopsfotograf och webbdesigner. Under mina år har jag träffat på många seriösa och duktiga fotografer som har inspirerat mig att göra ett bättre jobb. Detta inlägg skrev jag mest för jag själv önskar att fler tänkte så när dom gjorde en bokning. Inte bara gå efter priset och ta det billigaste. Gå efter kreativa talanger istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *