Hitta Inspiration till dina projekt

Hitta inspiration till dina projekt kan vara utmanande och besvärligt. När jag får ett uppdrag eller när jag startar ett eget projekt gör jag en research och letar efter inspiration för projektet. Då har jag en grund att gå på.

Allt vi skapar är inspirerat av befintliga skapelser i våra liv eller andras. Att inspireras leder till förbättring och kreativitet. Att inspireras betyder alltså inte sno en idé från någon annan. Det handlar om att inspireras till att skapa något nytt eller förbättra det befintliga.

Vi behöver ständig påfyllning av inspiration. Här är några tips på hur du kan hitta inspiration till dina projekt.

Inspirationskällor för att hitta inspiration

Platser du kan få inspiration ifrån.

 • Filmer – Att kolla filmer är underhållande och det är en bra inspirationskälla.
 • PechaKucha – Kreativa event som PechaKucha är en guldgruva med inspiration. Jag är med och ordnar PechaKucha i Skövde så kom gärna hälsa på!
 • TEDTalks – Tror inte det finns någon annan plats på internet med så mycket inspirerande föredrag. Min absoluta favorit är Ken Robinson.
 • Creative Something – En blogg med kreativa tankar och idéer.
 • Vimeo – Jag föredrar Vimeo över Youtube för att hitta inspiration. Titta gärna kortfilmerna på Vimeo.
 • Böcker – Jag personligen har aldrig gillat sitta och läsa i timmar. Men ibland kan jag hitta inspiration genom att bara ta en bok från bokhyllan och bläddra fram en sida och börja läsa mitten av boken.

Kreativa Miljöer

Hitta Inspiration Kreativ miljö

Nästa gång du behöver lite kreativ inspiration, ta en minut för att titta på den miljö som omger dig. Se dig omkring, var du än är, se om du märker något som sticker ut och upplevs som intressant. Bara fokusera på din omgivning är en bra inspirationskälla.

Du kan också gå utanför din vanliga miljö för att inspireras. Låsa in dig på kontoret eller hemma är inte alltid det bästa. Besök nya platser som du har aldrig varit på innan. Fokusera på detaljerna. Små barn är bra på det, dom beundras av sin omgivning. Barn lever i nuet och fokuserar på det som händer runt omkring dom.

Att lämna din vanliga arbetsplats kan ge dig mer inspiration. Ta med jobbet till nya platser som ett mysig fik.

Hitta inspiration genom att Anteckna

Hitta Inspiration AntecknaTa med en liten anteckningsbok eller en skissblock för att skriva ned dina tankar var du än är.. Dom flesta av mina projekt startade som ett par rader i min Moleskine. När jag vill komma ihåg något inspirerande eller har en idé till ett projekt skriver jag ner det så fort som möjligt.

Skriver du inte ned dina idéer så kan du glömma av dom och tankarna är långt borta efter någon dag.

Ta promenader

Jag går upp varje morgon 06:00 oavsett helg eller vardag.  Promenaden tar jag innan frukosten och brukar oftast gå på en timme. Under promenaden brukar jag få idéer till nya projekt och lösningar på problem som jag har stött på.

Hitta en tid på dagen som passar dig och gör det till en vana. Du får träning och himla massa energi.

2 Responses

 1. Vad kostar det att göra en reklamfilm.
  Skulle ni kunna hjälpa mig. Jag är en konstnär på framgång.

  Hälsningar Jonas Silke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *