Redigera bilder med iPhoneapp

Det finns tusentals foto appar till iPhone på App Store. Du kan redigera dina bilder med några enkla knapptryckningar men då ser dina bilder exakt ut som alla andras. Vintage stilen är nästan uttjatad då alla använder samma filter på sina bilder.

Jag har fotat och redigerat bilder med iPhone sen den första versionen kom ut i USA. Sen dess har jag fotad runt 10 till 1000 bilder om dagen. När man använder mobiltelefonen så lär man sig mycket om vad som fungerar och inte.

Det jag kommit fram till när man använder flera olika fotoappar på samma bild då kan man få helt unik look på bilden och bilden ser mycket proffsigare ut.

Här är några exempel på mina tutorials från projektet The Last Princess.

iPhone-app-how2edit-05

Jag har tappat räkningen på alla mail jag har fått där folk undrar vilka appar jag använder och hur jag redigerar mina bilder. Därför kom jag på tanken att man kunde skapa en app där jag kan visa exakt hur jag redigerar mina bilder i mobilen,  appen kallar vi för How2Edit.

Jag tog även med Martin Hermansson i teamet för han fotar helt andra motiv än vad jag gör. Då kunde vi erbjuda två helt unika stilar i How2Edit.

Exempel från appen

Camera: iPhone 4

Apps Used: Camera+, Filterstorm, Pictureshow

You can find more tutorials in my app How2Edit

Video tutorial

Workflow

Open Camera+
1. Press Open Image and choose photo
2. Press Edit
3. Press Crops and choose Square
4. Crop the photo
5. Press Done
6. Press Save
7. Leave Camera+

Open Filterstorm
1. Open image
2. Choose Brightness/Contrast
3. 60% Brightness
4. Choose Brush and do local adjustment
5. Press done
6. Export the image
7. Leave Filterstorm

Open Camera+
1. Press Open Image and choose photo
2. Press Edit
3. Press Scenes and choose Square
4. Choose Clarity
5. Press Done
6. Press Save
7. Leave Camera+

Open PictureShow
1. Open the image
2. Choose “Studio” filter
3. Click on Special and Choose Tilt Shift
4. Adjust the blur with the circle
5. Press Done
6. Click on Style and then vignet
7. Adjust the vignetting with the slider
8. Press Done
9. Click Share
10. Click Camera roll
11. Finished

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *