Skicka stora filer

Skicka stora filer till kunder på ett enkelt sätt istället för krångla till det. Sedan jag började jobba som reklamfotograf och bröllopsfotograf har jag testat många olika sätt leverera stora filer till mina kunder. I det här inlägget kommer jag ta upp några av mina favorit tjänster att leverera bilder på.

Wetransfer – skicka upp till 2GB gratis

Wetranfer är min favorit och använder tjänsten för leverera bilder till tryckerier, brudpar och de grafiker jag jobbar med. Bästa med Wetransfer är dom har inte massa onödigt reklam och det går riktigt fort att maila upp till 2GB helt gratis.

Skicka stora filer med Wetransfer. Nackdelen är att filerna är kvar på Wetransfer i endast 7 dagar när du använder gratistjänsten. Men är det så du använder Wetransfer Pro kan du ha kvar filerna så länge du vill.
Skicka stora filer med Wetransfer. Nackdelen är att filerna är kvar på Wetransfer i endast 7 dagar när du använder gratistjänsten. Men är det så du använder Wetransfer Pro kan du ha kvar filerna så länge du vill.

Dropbox PRO – perfekt för större projekt

Dropbox PRO använder jag för att skicka filer som är större än 2GB. Du kan generera länkar till alla filer i Dropbox för att skicka till dina kunder och kollegor.

Länkarna brukar vara ganska långa och fula något i den här stilen https://www.dropbox.com/d/jdfs39qd34wg7n07/minfil.zip detta kortar jag ner med hjälp av bit.ly där jag använder jag tuana.nu som domännamn endast för att korta ner länkar. Så länken ser ut något i den här stilen https://tuana.nu/minfil. Med hjälp av bit.ly kan jag även hålla statistik och se om kunden har laddat ner filen.

Snygga länkar med bit.ly
Snygga länkar med bit.ly

CD- och DVD-skivor BIG no!

Tiden är din bästa vän, så varför slösa det på bränna massa CD-skivor? Är det så dina kunder inte vill ha bilderna levererade via internet av någon anledning, kan du då använda USB-minnen istället. Du får mer plats på ett USB-minne och kan frakta det enkelt.

Använd enkla verktyg för att skicka stora filer

Det finns tusentals olika tjänster på internet som man kan använda för att skicka stora filer. Testa dig fram och välj de tjänster som fungerar bäst för just dig och din verksamhet. Kom ihåg att göra det enkelt för dig själv så du slipper sitta i timmar för att skicka filer. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *