Fotokurs 1

Den här produkten är just nu slut i lager och inte tillgänglig.

I vår fotokurs för nybörjare behöver du inte ha några tidigare erfarenheter. Vi börjar från grunden och bygger sedan successivt upp dina kunskaper i fotografering.

Privatpersoner och nystartade företag får minst 25% rabatt. Priset som anges nedan är efter rabatten.
*Nystartat företag = Företaget ska bildats inom 2 år.

Under Covid-19 har vi valt att ersätta kursen med webbkurser eller privatkurser. Du kan starta kursen när det passar dig!
Webbkurs: Foto 1
(webbkursen motsvarar det som ingår i Fotokurs 1 och Fotokurs 2). Eller så väljer du Privatkurs där du bestämmer innehållet. Här väljer du antal timmar och vi styr tillsammans upp. Ifall vi träffas fysiskt eller håller privatkurserna på distans.

Beskrivning


fotokurs, fornyborjare

Fotokurs för nybörjare

I vår fotokurs för nybörjare behöver du inte ha några tidigare erfarenheter. Vi börjar från grunden och bygger sedan successivt upp dina kunskaper i fotografering.

I kursen Fotokurs för nybörjare kommer vi att ha flera praktiska övningar under kursens gång. Du kommer även att få uppgifter efter varje tillfälle.

Under alla våra kurser bjuder vi på frukt och kaffe, Ifall ni har allergier eller specialkost är ni välkomna att ta med egen fika.

För att få delta i Fotokursen måste du vara minst 15 år.

Detta går vi igenom under kursen

 • Kamerans Funktioner
 • Bländare
 • Skärpedjup
 • Vitbalans
 • Slutartid
 • Halvautomatik
 • ISO
 • Optikval
 • Färg och svartvitt
 • Bildkomposition
 • Skakningsoskärpa, rörelseoskärpa

Nya kursdatum kommer snart! Den här kursen finns även som webbkurs. Du kan starta kursen när det passar dig!
Webbkurs: Foto 1

Mer information

Kursledare

Tuana

Plats

Skolgatan 14, Skövde

Dag

lördag och söndag

Tillfällen

1

47 recensioner av Fotokurs 1

 1. Linda Carlsson Ling

  Jag har länge funderat på att komma igång att fota och behövde både kunskap och inspiration. På denna kurs fick jag mer kunskap än förväntat och jag har inte min kamera i autoläge. (Ska dock erkänna att ibland åker den på…men mest som ett verktyg för att se åt vilket håll jag ska ställa in kameran. För nu har jag kunskap att analysera alla inställningar) Jag blir oxå inspirerad av Tuana och Julia som går sina egna vägar och använder sin känsla i fotograferingen!

 2. Paula Westh

  Jag vill tacka för en väldigt givande och inspirerande kurs. Jag trodde aldrig att man skulle få med sig så mycket att fortsätta arbeta med. Det som från början var helt obegripligt förklarades på ett väldigt bra sätt och förstärktes med bilder. Så nu blir det inget mer auto som var det enda jag använt innan.
  Att atmosfären och ledarna var väldigt trevliga och ingen fråga för dum att svara på är ännu ett plus i kanten. Så vill du ta ditt fotograferande till en ny nivå rekommenderar jag starkt denna kurs :)

 3. Eva Nilsson

  Tack för en fullmatad, lärorik och trevlig tvådagarskurs för nybörjare. Det som från början verkade helt obegripligt förklarades av de båda kursledarna, Tuana och Ingela, på ett pedagogiskt och tålmodigt sätt.

  Tuanas smittande entusiasm kommer att följa med mig länge.
  Jag ser fram emot en fortsättningskurs när jag fått ordentlig koll på det nya jag lärt mig. Övning ger färdighet!

 4. Cecilia Stenkvist

  Jag fick fotokursen i julklapp av min sambo och det var den bästa julklapp jag kunde ha önskat mig! Vi köpte en systemkamera för ett par år sedan, men har bara fotat på auto. Vi har en liten son på ett år som vi fotar mycket, men blir ofta besvikna över att fotona blir suddiga då det alltid är full fart på den lille. På kursen lärde jag mig hur jag kan ställa in kameran på olika lägen och vad man kan tänka på för att skapa en bra bild. Nu har jag mycket lättare att få till bra bilder på lilleman och det kommer jag att vara evigt tacksam för! Tuanas energi, entusiasm och passion för fotografering är helt otrolig och en gåva att få ta del av. Jag kommer definitivt att fortsätta att fotografera och ser fram emot nya kurser med Tuana och övriga ledare!

 5. Jonna Stenström

  Efter att ha gått denna 2-dagars kurs har jag lärt mig hur mycket som helst. Jag slipper att använda auto-funktionen och jag kan göra egna inställningar, som jag inte ens visste fanns :) En prisvärd kurs som jag inte ångrar att jag gick. Tack för all inspiration och för att ni faktiskt fick mig att förstå. Tack för energi och sprudlande glädje. Jag hoppas nu på en fortsättningskurs så att jag får lära mig ännu mer.

 6. Ann Wackelin

  Nu kan jag äntligen använda min systemkamera!! Vilken lärorik och trivsam kurs. Här blir det aldrig mer Auto-läget ; ) Fantastiskt av dig och Ingela att kunna förmedla så mycket kunskap på så kort tid. Känns så inspirerande! Ett extra plus till Iselin för den vackra, goda maten!

 7. Mari-Anne Bengtsson

  Tack för en fantastisk fotokurs där jag nu äntligen har fått lära mig min systemkameras alla funktioner, så att jag nu kan ta de kreativa bilder som jag önskar!
  Dessutom så väl bemötta med mycket vänlighet och såååå god mat.. (Tack Iselin!)
  Tuana och Ingela; ni är bara såååå bra!

 8. Pernilla Ansgariusson

  Fick en kamera i julklapp av min man och ställde in den på auto eftersom jag inte visste vad alla knappare betydde. På 2 dagar kan jag de flesta och förstår hur jag ska använda kameran för att bilderna ska bli som jag vill. Helt otroligt bra! Helt plötsligt kan jag fotografera :-) Mina bästa rekommendationer till alla som vill kunna använda sin systemkamera. Duktiga och mysiga lärare, bra upplagt och fantastiskt god mat.

 9. Jeanette Isacson

  Bästa kursen ever!!! Detta kan jag säga med två mindre bra kurser i bagaget, Lärde mig funktioner på kameran de tidigare kurserna oxå, men inte i närheten av vad jag lärt mig på dessa två fantastiska dagar. Tuana gick igenom steg för steg i rätt ordning, på ett proffsigt och pedagogiskt sätt, med en glädje och energi som smittade av sig till oss deltagare. Kan varmt rekommendera denna kurs då man från första stund känner sig välkommen av Tuana, Ingela och Iselin som verkligen brinner för det de gör. Kram till er alla tre

 10. Fredrik Leidefors

  Jag kunde aldrig ana att jag efter bara två dagar skulle få så mycket mer förståelse för hur en kamera kan användas. Allt som jag har lärt mig hade jag inte kunnat läsa mig till i bruksanvisning. Tuana förklarade allt på ett sådant sätt som gjorde det svåra enkelt att förstå och inspirerande att höra. Själva helhetsupplevelsen var så bra det kunde bli med härliga kursdeltagare, kreativ miljö och personal som tog hand om oss, dessutom mycket god mat. Kursen infriade inte mina förväntningar utan överträffade dessa! Nu är det bara jag som sätter gränserna för hur bra mina kort kommer bli, inte kameran!

 11. Jenny Sundequist

  Ren inspiration! Detta är kursen för dig som har en bild i huvudet och som vill kunna förverkliga den i ett fotografi. Tuana gör allting lättfattligt och roligt och det lockar verkligen till att lära mer och göra mer! Vilken nivå du än ligger på. Att söta Iselin dessutom fixade mumsig lunch var en bonus att vara tacksam för. Nu har jag åtminstone två fotoprojekt i huvudet som jag ska förverkliga. Sedan ska jag haka på ytterligare kurser som Tuana erbjuder. Och det kan jag, nu när Tuana lärt mig grunderna. :)

 12. Anna Håkansson

  Jag “hittade” familjens systemkamera tidigare i år och upptäckte att jag tyckte det var jättekul att fota och se världen genom kameran. Tyvärr blev inte resultatet riktigt som jag ville…Hittade då till Tuanas hemsida och anmälde mig till nybörjarkursen och det ångrar jag inte en sekund. Från att verkligen inte ha kunnat någonting om kameror och foto kan jag säga att efter två dagar har jag fått en fantastisk grund att börja bygga på. Jag har fått en stor förståelse för kamerans funktioner , vad det egentligen är man ställer in och varför samt hur man justerar dessa inställningar beroende på omgivningen och förutsättningarna. Har också fått en massa inspiration till att skapa nya bilder genom kameran. Det viktigaste av allt som jag upplevde att Tuana förmedlade till oss var mod och självkänsla, att man kan om man bara tränar och vill!
  Under hela kursen kände jag mig mycket väl omhändertagen och ompysslad med god mat och dryck. Inte en enda gång kände jag mig dum eller att jag inte vågade fråga om jag inte förstod. Upplägget på kursen är mycket pedagogiskt och genomtänkt men Tuana berättar och lär ut på ett oerhört humoristiskt sätt så man tänker inte på att det kunde varit ganska komplicerat.
  Jag kommer anta utmaningen som Tuana skickade med oss…att starta vårt egna fotoprojekt.
  Om något missat det så kan jag sammanfattningsvis säga att jag varmt rekommenderar kursen, för dig som är som jag, helt ny inom fotokonsten men även för dig som fotat ett tag men som vill ha en bra grund och få massor av inspiration!

 13. Anna-Maria Florberger Ribbing

  Jag vill gärna tacka Er båda Tuana o Iselin.
  Tuana för en oerhört lärorik o kul nybörjarkurs i foto. Precis som du uttryckte Tuana fanns en något “bakfull känsla” på lördag kväll efter all lärdom vi fick insupa under dagen :) men efter söndagens repetition, genomgång av bl.a. regler, “som nu ska brytas” o fiffiga tips vill jag varmt rekommendera alla intresserade av foto att gå kursen på Tuana Art. 
  Och fina Iselin, tusen tack för härligt läckra luncher, pricken på i! 
  På återseende,
  Anna-Maria Florberger Ribbing

 14. Inger Hannu

  Nu kan jag äntligen fota utan att behöva fråga min sambo om inställningar. Härligt!

 15. Ewa Hjerpe

  Vilken fantastiskt givande helg! Och vilket oändligt tålamod du har Tuana! På ett inspirerande och mycket pedagogiskt sätt har du fått mig att släppa autoläget och nu trevande börja utforska kamerans alla möjligheter! Tack! De supergoda luncherna vi bjöds på var verkligen fantastiska! Ser fram mot recepten!

 16. Kristina leuchowius

  Stort tack för en jättebra och inspirerande helg. Jag vet nu hur jag kan använda min kamera till fullo, och fick många bra tips om hur man kan ta fina och kreativa bilder. Dessutom supertrevlig miljö och charmiga ledare- och jättegod mat! Stort tack igen

 17. Louise Karlsson

  Toppenbra kurs! Efter att ha fotat på autoläget i flera år, fotar jag efter helgen på Tuana Arts enbart manuellt och så otroligt mycket bättre bilder det blir! Med pedagogiska, inspirerande och roliga genomgångar har jag, och säkerligen resten av gänget från kursen, fått de rätta verktygen för att kunna gå vidare och fotografera bättre och kreativare bilder. Tack Tuana!!

 18. Marie

  Fantastiskt bra kurs som fick mig att äntligen fatta grunderna i fotografering. Tuana är en såå inspirerande, kunnig och kreativ kursledare. Härlig stämning, jättegod mat och kursdeltagare fullproppade med kunskap och idéer – vilken toppenhelg!

 19. Jeanette Rultiga Rut Johansson

  Toppenkurs! En ny värld öppnade sig för mig och mitt fotande. Massor med inspiration och Tuana är en underbar kursledare, humor och lite allvar. God mat ingick också i kursen. Jag rekommenderade kursen innan jag fick den! Ser fram emot fler workshop i framtiden!

 20. Emelie Dahl

  Grym kurs som gav mig oerhört mycket mer kunskap, känsla, kreativitet och pepp för att kicka igång mina egna projekt! Stort plus med alla härliga möten men övriga kursdeltagare och himmelskt god mat. Rekommenderas varmt!

 21. Margareta Fridén Klang

  I formuläret här gick det bara att fylla i fem stjärnor. Det va ju synd! Jag hade tänkt mig tio!
  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Denna kurs kommer att vara ett minne du bär med dig hela ditt liv, helt till du; Tappar minnet!! Förmodligen sitter du då på ålderdomshemmet och håller i Kameran i alla fall!!..
  Och du har ett Fantastiskt Fotoalbum med ljuvliga minnen och bilder, alla bilder tagna f.r.om dagen, Efter du gick en kurs hos Tuana!!

  Jag säger bara en sak; Gå kursen! Du själv förstår äntligen hur en kamera fungerar. Du får en kurs fullspäckad med information du kan ta till dig, samt avkopplande raster med den Goaste Mat i Vääärlden!!… Kursledningen (dom är nämligen flera! Både läraren och tjejerna; i köket) lägger ner Hjärta och Själ för att du skall trivas. Det är därför denna kurs skiljer sig till hundra procent från alla andra kurser jag gått! ( dessutom kommer du att ha det Totalt Vansinnigt Roligt)

  Dina barnbarn kommer att tacka dig för precis som Tuana säger;
  ” Skapa Minnen för livet med din kamera!”

 22. Hanna Bergström

  Köpte min första systemkamera sommaren 2013 och anmälde mig samma höst till en nybörjarkurs (inte hos Tuana utan hos någon annan)
  5 kurstillfällen senare och jag fattade mindre då än innan.
  Kom hem, ställde undan kameran i ett hörn och tittade inte åt den förens nu i våras.
  Tänkte att näää skam den som ger sig och bestämde mig för att ta dag i det.
  Hörde talas om Tuana och ALLA har endast gott att säga om honom, så jag anmälde mig.
  Kursen är värd varenda peng :)
  Mycket bra upplägg med en fantastisk lärare, nu fattar jag, nu är jag motiverad, jag blev inspirerad och jag hade fantastiskt roligt.
  Att sedan bli så varmt omhändertagen av Iselin och Diana gör att kursen är något helt unikt mot vad jag tidigare upplevt.
  Jag rekommenderar verkligen kursen med hela mitt hjärta.

 23. Fikret Bedakovic

  Kursen är det bästa jag vart med och ditt sätt att lära ut är enastående!!!!!!!!!!!!! Tack för evigt!!!

 24. Anette Grann

  Jag är så fantastiskt nöjd med helgens kurs, att jag bara önskar att den hade fått fortsätta några dagar till ! ☀️
  Tuana är en sann inspiratör som på ett humoristiskt och glädjefullt sätt når ut till oss deltagare.
  Den härliga lunchen och mysiga lokaler gör hela kursen KOMPLETT ! Tack !!

 25. Lisa

  Tack Tuana för en fantastisk kurs.
  Efter att ha gått Medborgarskolans fotokurs så var jag skeptisk men du motbevisade mig=) Jag kan starkt rekommendera denna kursen, dels till alla nybörjare och dels till alla som tar alla kort med auto. Jag har fått lära mig alla grunder på ett pedagogiskt sätt. Du tog dig verkligen tid att gå runt och titta så att alla var med.
  Andra plus med kursen var ditt spralliga och inspirerade sätt och den supergoda maten och de andra härliga deltagarna=) Tack allihop!
  Nu har jag i alla fall gått denna kurs som tar en till nästa nivå, den är inspirerande, rolig och alldeles, alldeles underbar;-) Tack igen!

 26. Birgitta Meyer

  En kurs över förväntan! Värd varje krona! Jag åker gärna upp från göteborg och går en fortsättningskurs hos Tuana!

 27. Paulina Malek

  Tack för en fantastisk helg och en grym kurs!!! På bara två dagar har man lärt sig så OTROLIGT mycket nytt och nu känns det äntligen som man har koll på det mesta av kamerans alla funktioner mm. Ser spänt fram emot de kommande kurserna!! Miljontals tack till Iselin och Diana som lagade toppenmat och hjälpte till att skapa en sådana mysig och kreativ miljö!!

 28. Peder & Elisabet Wilson

  Tack för en fantastiskt trevlig och givande helg! Vilken bonus det var med den härligt komponerade och jättegoda maten. Vi är nu bekväma med funktionerna och inställningarna på kameran. Mycket bra tips och inspiration om bildkomposition. Det här med att fotografera med känsla tar vi med oss. Nu gäller det att gå ut och experimentera och testa sig fram. Då blir man automatiskt även snabbare med att få rätt exponering. Peder & Elisabet Wilson

 29. Eva-Lena

  Efter att ha spenderat två dagar med härliga människor, bra lärare och blivit bortskämd med jättegod och kreativ mat kan jag inte annat än att känna mig otroligt nöjd. Tuana kan konsten med “självständigt lärande” och det märks att han verkligen lagt ner tid på att planera kursen för att alla ska få ut det som behövs för att ta sitt fotograferande till nästa nivå. Jag hade tidigare deltagit i medborgarskolans fotokurs och kände mig inte nöjd. Jag var därför orolig att även denna kursen skulle göra mig missnöjd men det går inte ens att jämföra kurserna, så olika är de. Tuanas kurser är väl spenderade pengar och jag ser redan fram emot nästa kurs!

 30. Stefan Carlbom

  Efter denna helg kan jag inget annat än ge 5 stjärnor. Gått från Autoläget på kameran till manuellt läge och tänker inte byta tillbaks. Tuana är väldigt duktig på att låta oss deltagare ta ansvar för lärandet, vilket ger en otrolig självkänsla att se egna framsteg på bara 2 dagar. Att sedan maten som serverades höll samma klass, kan jag inget annat än varmt rekomendera denna nybörjarkurs, ja den är absolut inte bortkastad för dom som fotograferat ett tag heller :).

 31. Bodil

  Superbra! Nu har jag koll på vad som händer när jag fotar och kan ställa in själv (om än det tar lite tid än så länge att komma ihåg vad som påverkade vad). No more Auotoläge! Inspirerande och bra med olika övningar – poletten trillade ner! Tack för den goda maten Iselin och Diana! Tack Tuana för inspiration och bra genomgångar av det tekniska! Och tack för den positiva och gästvänliga stämningen!

 32. Linda Magnusson

  Utan tvekan den bästa kurs jag deltagit i. Helt suverän, inspirerande lärare i Tuana och ett supertrevligt bemötande och framför allt kanongod mat av Iselin och Diana! Jag lärde mig jättemycket och fick inspiration att gå vidare och utveckla mitt sätt att fotografera. Har någon fundering på att gå en fotokurs, TVEKA INTE UTAN ANMÄL ER TILL TUANA ART. DET ÄR VÄRT VART ENDA KRONA!

 33. Linda Magnusson

  Utan tvekan den bästa kurs jag deltagit i. Helt suverän, inspirerande lärare i Tuana och ett supertrevligt bemötande och framför allt kanongod mat av Iselin och Diana! Jag lärde mig jättemycket och fick inspiration att gå vidare och utveckla mitt sätt att fotografera. Har någon fundering på att gå en fotokurs, TVEKA INTE UTAN ANMÄL ER TILL TUANA ART. DET ÄR VÄRT VART ENDA KRONA:)

 34. Lena Eck

  Jag fick denna kurs i present av min sambo, han tyckte att Tuana hade gjort ett gott intryck på honom men jag var ändå lite nervös.
  När jag kom dit släppte det direkt, det känns som man känt Tuana länge och han förklarar allt på ett så lätt sätt.
  Vi i gruppen var på lite olika nivåer men det störde inte alls. För alla fick verkligen börja på den nivå de var på, och ingen fråga var dum.
  Jag fotograferar nu inte alls i Autoläge längre och känner att man vågar ta mer kort och experimentera mer..Stämningen var mysig under hela helgen och man såg fram emot nästa kursdag.
  Under hela helgen blev vi bortskämda med god och kreativ mat och fika.
  Detta var den mest givande och trevligaste kursen jag varit på!

 35. desiree

  Mycket bra fotograf och lärare! Rekommenderar den här kursen starkt! Jag som inte hade fotograferat alls mycket innan lärde mig massor på dom två dagarna kursen va på

 36. Per Johansson

  En jättebra kurs som snabbt gav mig kunskap om hur jag fortsättningsvis slipper använda autoläge.

 37. Ingela E

  Tack för en riktigt bra Steg 1 kurs! En otroligt engagerad lärare, som på ett pedagogiskt sätt beskriver och förklarar, då kan det inte bli annat än bra. Ser fram emot Steg 2 (och luncherna) till helgen:-)

 38. Daniella Kälvelid

  Tack för en riktigt bra kurs! Kan verkligen rekommendera denna kurs för alla som vill lära sig fota bättre, roligt att äntligen kunna använda alla funktioner på kameran! Enkelt & pedagogiskt lärande varvat med både teori & praktik. Kanongod mat också!

 39. Anne Karlsson

  Detta var en kurs som lättfattligt förmedlade kunskaper och dessutom gav massor med inspiration. Lagom deltagarantal gjorde att alla fick möjlighet att få svar på sina frågor. Och det känns som jag äntligen förstår inställningarna på kameran ordentligt. Tack! Förut har jag undvikit det manuella läget, nu kliar det i fingrarna att få använda det. Finns så många nya möjligheter att prova, längtar verkligen efter att testa! En kurs som jag är glad att jag gick och som gör mig glad bara jag tänker på den :)

 40. ida lennartsson

  Såå rolig och inspirerande helg! Jag har lärt mig mycket användbart och fått massa ny energi! Jag kan varmt rekommendera denna kurs!

 41. Lisa Smedberg

  Mycket mycket bra kurs! I min grupp hade vi alla olika mycket kunskap men trots det funkade det riktigt bra! Tuana är en riktigt härlig kille och jag skulle rekommendera alla att gå på en av hans kurser!
  Bra jobbat Tuana!!

 42. Anna-kaisa

  Riktigt bra kurs ! Lärde mig massa plus lite till :)

 43. Maude

  Inspirerande och lärorik kurs, nu förstår jag hur kameran funkar. Kan verkligen rekommendera kursen. Ett stort tack Tuana

 44. Siv Leijon

  Jag har gått kurs tidigare, läst böcker och manualer men inte förrän efter den här kursen har jag tagit mig ur autoläget

 45. Lotta Robinsson

  Vilken jättebra nybörjarkurs du hade med oss, helgen 7-8 mars. Du är verkligen pedagogisk, proffsig och glädje spridande.
  I helgen ska jag använda mig av min nya kunskap och glädje med kameran.
  Kommer att gå fler kurser hos Dig.
  Tack

 46. Elvira

  Super bra kurs! Lärde sååå mycket och blivit mycket mer intresserad i att fotografera och att komma med nya idéer. Fantastisk lärare också! Fortsätt med det du gör Tuana!

 47. NIklas Fahlén

  Tack för en mycket givande kurs. Tuana är en engagerad, pedagogisk och kunnig lärare. Bra arbetsuppgifter. Även om vissa avsnitt i kursen var bekanta för mig sen tidigare, fick jag lära mig mycket nyttigt.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.