Workshop – Porträttfoto

Denna produkt är för närvarande slut i lager och är inte tillgänglig.

Den här kursen är ersatt med privatkursen.

Kreativ workshop i porträttfoto – Fånga de rätta ögonblicken!

Vi kommer bland annat att gå igenom posering, ljussättning och hur du kan utnyttja omgivningen för att få fram konstnärliga effekter i porträttet. Dessutom kommer du att få lära dig att ta vackra porträtt i motljus med hjälp av reflexskärmar.

Samspelet mellan fotograf och modell är avgörande för att få till ett riktigt bra porträtt, så ett mål med workshopen är att minska rädslan av att fota människor, så att du ska känna dig bekväm med att instruera modellen.

Samtliga datum är fullbokade <a href=”https://tuana.se/fotokurs-skovde/intresseanmalan/”>Skicka intresseanmälan</a> så mailar vi dig när vi får in nya datum.

Beskrivning

Den här kursen är ersatt med privatkursen.

Har du redan grundläggande kunskaper i fotografering och behärskar bländare, ISO-tal och slutartid? Känner du att du vill utmanas ytterligare och lära dig att ta magiska porträttbilder? Då är den här workshopen perfekt för dig.

Kreativ workshop i porträttfoto – Fånga de rätta ögonblicken!

Workshopen i porträttfotografi inleds med en kort teorigenomgång på vårt kreativa kontor och sedan beger vi oss ut i centrala Skövde, där du under handledning av erfarna kursledare får öva på att ta porträttbilder i både stads- och naturmiljö. Det kommer att finnas fotovana modeller på plats som är lätta att arbeta med.

Vi kommer bland annat att gå igenom posering, ljussättning och hur du kan utnyttja omgivningen för att få fram konstnärliga effekter i porträttet. Dessutom kommer du att få lära dig att ta vackra porträtt i motljus med hjälp av reflexskärmar. Samspelet mellan fotograf och modell är avgörande för att få till ett riktigt bra porträtt, så ett mål med workshopen är att minska rädslan av att fota människor, så att du ska känna dig bekväm med att instruera modellen.

Kursen avslutas med en lättare fika på vårt kreativa kontor, men vi släpper dig inte här. Efter workshopen får du tillgång till ett gratis webbforum där du kan ställa frågor och få tips gällande porträttfotografering. Forumet är tänkt som en hjälp och inspirationskälla till dina egna framtida fotoprojekt.

”Våga testa dig fram och va kreativ! För i slutändan är det minnen för livet som du vill skapa – bilder som säger mer än tusen ord. Dina bilder kommer leva för evigt om du fångar de rätta ögonblicken”. – Tuana

Workshopen varar i fyra timmar och vi har ett maxintag på 20 deltagare. För att du ska få ut mesta möjliga av workshopen är det bra om du tar med dig en egen digitalkamera. Vi är utomhus oavsett väder, så tänk på att ta med passande kläder.

OBS! Om du känner dig osäker på grunderna i fotografering rekommenderar vi att du går vår grundkurs i foto innan du deltar i den här workshopen.

8 recensioner av Workshop – Porträttfoto

 1. Jeanette Rultiga Rut Johansson

  Så himla kul. Riktiga proffsiga modeller med tålamod för alla oss fotografer. Kul idé att fota på flera olika ställen. Så mycket bra tips från Tuana och hans assistenter, även modellerna kom med små tips! Rekommenderar varmt denna kurs.

 2. Brita Öhlunf

  Bra information/repetition om kameran innan vi gick ut till våra tålmodiga duktiga modeller. Vi fick många bra tips under tiden, men det kändes en aning stressigt med 10 minuter per grupp och modell – tiden går väldigt fort när man har roligt – och många glömde nog bort den tidsgränsen.

 3. ellen

  Jätteroligt! Modellerna var superduktiga och det var väldigt lärorikt att få tips av de andra på kursen, modellerna, kursledarna och Tuana under tiden som man fotograferade! Också bra att få pröva på hur olika reflexskärmar fungerar, det enda negativa var att tiden gick liite för fort ibland ;)

 4. Linda Karlsson L

  Tack Tuana! Mycket bra tips och bra workshop. Fick utmana mig och lärde mig vad mina utmaningar är…de är många! Bra feedback på bilderna!

 5. Vera

  Så roligt! Perfekt med en genomgång innan själva fotograferingen, så man satte sig in i vad man skulle göra. Modellerna var duktiga och det var roligt att få jobba i grupp, mest eftersom man fick lite tips och idéer av de man jobbade med. Det var också skönt att man hade Tuana med sig hela tiden, och att man bara kunde fråga när man undrade över något!
  Kanske blev lite stressigt ibland, men det är ju också en sak som hör till övningen och färdigheten i att fotografera. Allt var så kul! Tack så mycket!

 6. Isak Nordin

  Väldigt lärorikt och roligt. Tuana är en mycket bra lärare och förebild. Han lärde mig bryta isen mellan fotograf och modell på ett bra och avslappnat sätt. Sitter nu och funderar på när flinet ska gå bort;) har vart superkul:)

 7. Ann

  Jättebra kurs! Perfekt att det var modeller med. Lärde mig mycket på de här timmarna. Tack Tuana för ännu en toppen fotokurs!!

 8. Eva Hendén

  Det var mycket lärorikt och inspirerande att få utveckla mitt porträttfotograferande under en workshop tillsammans med andra hobbyfotografer. Under några timmar fick vi fota tålmodiga och positiva modeller utomhus i närmiljön. Tuana fanns med som inspiratör och delade gärna med sig av sina kunskaper. Det är utvecklande att fota tillsammans med andra!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *