Fotografera bebisar hemma

Med enkla medel kan du ta sötaste bilden på din bebis hemma. Som jag har nämnt i tidigare inlägg att fotografera barn och bebisar kräver mycket tålamod. Är du förälder redan så vet du redan de oskrivna reglerna. Tvinga inte fram något, låt det ta sin tid. Jag tror ni kommer lösa detta galant!

Till sommaren lanserar jag webbkurser där jag och andra fotografer visar i detalj hur du ska ställa in kameran för att få de bästa bilderna. Även massa kreativa knep och fotografers hemligheter. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så hojtar vi till så fort webbkurserna släpps! Vi har även kvar några platser på våra fotokurser i Skövde i sommar..

Att fotografera bebisar

Att fotografera de riktigt små är ganska enkelt då de sover ganska ofta. Ett tips skulle vara att använda skötbordet som fotobord. Lägg fluffiga handdukar och mysig filt och ha skötbordet nära ett fönster. Då får du naturlig och vacker ljuskälla. Du kan dimma ner ljuset med hjälp av gardinerna.

fotografera bebisar

1. Innan du börjar fotografera, börja städa upp stöket runt omkring och i bakgrunden. Element är fula dessa försöker jag alltid dölja på något sätt.

2. Genom att stänga ena gardinen kan vi styra ljuset mycket mer, vi får även snygg backlight. Placera ut bebisen på platsen du ska fotografera på. Med hjälp av några handdukar kan vi även dölja parkettgolvet.

3. Gå ner till bebisens nivå då blir det oftast bäst bilder. Vi skulle kunnat använda ett skötbord för att få upp bebisen högre upp.

Resultatet kan ni se nedan. Det ser ut som man är inne i en studio.
Bilderna är fotade med en billig 50mm f/1.8 och en Canon 600D. Inget är redigerat bilderna är direkt från kameran.

Fotografera Bebisar
Pappa (jag) och Son med solljus från höger
Fotografera Bebisar
Utan motsol

Här är några enkla tips för att fotagrafera bebisar
* Använd befintliga ljuskällor som fönster (Du behöver ingen studio för att ta vackra bilder).
* Lyft upp bebisen till samma nivå som fönstern med hjälp av ett skötbord.
* Ta många bilder
* Göm undan element, och annat i bakgrunden som kan störa bilden
* Fota i låga bländartal. (exempel f/2.8)
* Gå ner till bebisen nivå

Läs även Praktik hos en fotograf

One Response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *