Hitta stulna bilder med Google

Hitta stulna bilder med hjälp av Google och TinEye. Ett inlägg för dig som vill ta reda på om någon använder dina bilder utan tillstånd.

Om du inte har läst inlägget vem äger bilden? så rekommenderar jag att du gör det innan du fortsätter.

Så är du tillbaka? Då sätter vi igång. Som fotograf, konstnär eller designer så vill vi gärna ha koll på hur våra bilder används. Vi vill inte våra bilder skall hamna på reklambilder eller produkter om vi inte har gett tillstånd för det eller sålt bilden till den kunden.

Jag jobbar som fotograf i Skövde och det mesta av mina jobb gör jag runt omkring i Sverige. Men idag kan man hitta stor del av mina bilder på olika bloggar och hemsidor där någon har tagit åt sig äran att han/hon har skapat bilden. Förra veckan fick jag reda på att en fotograf i USA hade använd en av mina bilder för att marknadsföra studentfotograferingar.

Hitta stulna bilder med hjälp av sökmotorer

Hitta Stulna Bilder

Du kan använda Google bildsökning för att enkelt hitta stulna bilder.

1. Surfa in på Google.se
2. Välj fliken bilder
3. Klicka på den lilla kamera ikonen som du ser inne i sökfältet.
4. Klistra in länken till bilden eller ladda upp bilden från datorn som du vill söka efter.

Om Google har indexerat bilden eller liknande bild så kommer sidorna visas på rutan nu. Det betyder inte alla har snott din bild. Det kan vara dina kunders hemsidor eller andra som har skrivit om dina bilder. Du kan även hitta dina bilder även om de har redigerats eller bara en bit av din bild som har används.

Google bild sök är bra för att hitta original skaparen av fotografier och konstverk också. Du kan t.ex. fota av en tavla som du ser någonstans och använda den bilden för att hitta skaparen.

Du kan använda TinEye på samma sätt.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *