Inspireras och skapa något unikt

inspirerasinspireras

Det är okej att inspireras av det befintliga som finns nu. Vi behöver inte uppfinna hjulet igen gång på gång. Vi kan istället ta hjulet och utveckla det till något helt annat.

Jag tror inte man kan skapa något helt unikt som inte har inspirerats av något annat som redan finns. Med att inspireras menar jag inte man ska bara sno något rakt av och bara ändra på det lite.

Exempel på hur jag inspireras av andra

När jag skapade min The Last Princess inspirerades jag av flera sagor, filmer och fotografer. Tanken att skapa konst med mobilen fick jag från en fotograf som jag ser upp till Chase Jarvis. Han började nämligen pusha ut det att man kan skapa konst bara med mobilen. Han sa även att den bästa kameran är den du har med dig. Detta inspirerade mig att skapa konst bara med mobilen. Jag utvecklade tanken från att bara fota saker och ting kring mig till att starta ett projekt där jag fotade hela photoshoot med bara mobilen som i vanliga fall gjordes med en systemkamera. Sedan inspirerades jag av sagor där prinsessorna alltid hade långt och utsläppt hår. Dom var i vackra klänningar som inte satt åt kroppen. Istället mer pösiga klänningar som styrdes lite av vinden.

Sälj med ord

När det närmade sig tryck så inspirerades jag med layouten från en bok som heter Sälj det med ord. En bok med ett helt annat tema än det jag skapade. Men jag gillade färgplattorna och det inspirerade mig till att ha färgplattor från varje bild istället. Så varje platta var unik från den andra och som passade in just till den bilden.

The Last Princess Book

Nu hade jag skapat ett helt ny projekt som jag aldrig sett någon göra innan. En hel fotoserie på prinsessor (som jag kallade det) ute i naturen barfota i vackra klänningar. Fotade bara med mobilen och redigerade bara med iPhone appar. Projektet ledde att jag skapade The Last Princess konstboken och appen How2Edit.

Jag vågade hitta inspiration från andra… Det ledde till jag skapade något unikt. Jag gjorde det här projektet 2011 men än idag inspireras jag själv från mina egna bilder till kommande bröllopsbilder och reklambilder som jag skapar till kunder.

Nästa inlägg kommer handla om att våga att inspirera andra med dina verk.

One Response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *