En återblick på året 2013

En återblick på året 2013 och en kort sammanfattning på uppdrag och projekt som jag har genomfört under året. Året 2013 har varit det bästa året hittills. Det har hänt så otroligt mycket i mitt liv och i mitt företag. Följande har jag hunnit med under året.

Min egna kreativa skola

fotoskola i skövde
Början av året startade jag upp fotokurser i Skövde. Nu är mina fotokurser Skaraborgs populäraste och kreativaste fotokurser. Något som jag är riktigt stolt över. Hittills har jag genomfört 9 fotokurser för nybörjare samt haft över 70 kursdeltagare.

Nästa år kommer kursutbudet för fotografer utökas med Workshop – Porträttfoto, Workshop – Fotografi och grunder för 11-16 år samt helt nya webbkurser.

Min bild på en t-shirt som säljs över 100 olika länder

Vem äger bilden? Mango Fashion Tuana Fridén
Något annat stort som hände i mitt liv under året var att Mango (klädkedjan). De hade tagit en av mina bilder från The Last Princess utan tillstånd och tryckt det på en T-Shirt, som såldes i 100 olika länder. Detta ledde till att jag var med nyhets artiklar lite här och där. Testa googla ”Tuana Mango” så hittar ni hundratals artiklar om intendenten.

Mango erkände felet dom hade begått och betalade ut en skadestånd till mig. Mer om detta kan ni läsa under inlägget Vem äger bilden?

Bokförlag och utgivning av egen bok

The-Last-Princess-book-3
Det slutar inte här! Under året startade jag nämligen ett eget bokförlag som fick namnet Tuana. Jag gav även ut en egen bok i 300 exemplar, The Last Princess fotobok. Helt galen idé som jag har haft länge.

Böckerna såldes på Bokia i Lysekil, Turistbyrån i Skövde, Papper och Present i Skövde, Salong Hårstråt, Röegård i Brastad och Bokus. Några av dom har fortfarande några eller någon bok kvar.

Jag har 10 exemplar kvar på boken i min egna webbshop.

Ny kreativt kontor

Början av året flyttade jag även in i ett större kontor. Kontoret är där jag kan vara mig själv och låta min kreativitet flöda. Det kommer hända en hel del nytt här under året som kommer.

Tuana Art Kontor
Tuana Art Kontor

Bröllopsfotograf

Under året har jag även skapat vackra bröllopsbilder till många par runt om i Sverige.

Bröllop

Workshops och föredrag

Förutom fotokurserna har jag även börjat hålla föredrag och workshop för företag, organisationer och skolor.

Bästa föredraget jag har hållit i hittills är nog för Rotary Skövde.. Jag pratade lite kort om vem jag var och hur jag startade upp mitt företag Tuana Art. Det bästa kom när jag visade bilderna som jag hade skapat till min bok The Last Princess och hur många regler jag hade struntat i och gått in på platser som man inte får gå in på för att få tillgång till de vackra miljöerna. Det roligaste var att flera medlemmar ägde markerna!! Helt underbar känsla och lite pinsamt samtidigt men som tur var tog dom det riktigt bra ;-)

”Vi konstaterade med ett glatt skratt att klubbens medlemmar äger de vackraste markerna i Skövde, eftersom flera medlemmar muttrade igenkännande när Tuana berättat vilka regelöverträdelser han gjort för att ta sina fina bilder vid Silverfallet och annorstädes.” – Rotary Skövde

Tuana Store

Det har hänt en hel del med min hemsida under året, bl a min webbbutik Tuana Store. Här kommer jag sälja fotokurser, workshops, webbkurser, tavlor och böcker.

Léon kommer till världen

Det absolut bästa och mest fantastiska som har hänt under året är nämligen min son Léon som föddes 16:45 den 15 november i Skövde.

Léon Fridén kommer till världen!
Léon Fridén kommer till världen!

Stort tack till alla mina kunder under året!

Vill tacka alla mina kunder utan er skulle jag inte kunna göra det jag älskar mest.

Följande företag har fått reklambilder, personalbilder, hemsidor eller workshops under året 2013. Vissa av dom har fått hela paketet. Klicka in på min portfolio för att se bilder från de olika projekten.

Skövde Kommun
Jippie designbyrå
Fingerprint Illustrationer
Redhot diagnostics
Next Skövde Destinationsutveckling
Dan Dryer Sverige
Lichron
Akelius Fastigheter
Tidaholms Sparbank
Kavat Event
Billingens fritidsområde
Sand Meza
Joe’s Steakhouse
Wästgårda BBQ
The Gloria Story
Restaurang Glädje
Lidköpings kommun
Skövde kommun
Tisdag
Svensk Direktreklam
Josef Kihlberg
Nyeport
Svenska Kyrkan
Varan Entertainment
Erika.k
Hjärtanslust

Och stort tack till alla privatkunder som har bokat mig för bröllopsfotografering och andra typer av fotograferingar under året.

Bara början!

Det här är bara början av allt vackert jag kommer skapa under mitt liv. Längtar efter få starta året 2014.
Tack för att ni tror på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *