Fotoskola i Skövde

När jag började jobba som gymnasielärare så undervisade jag i följande ämnen fotografisk bild a & b, ljudmedier, grafisk kommunikation a & b, webbdesign a, multimedia a och persondatorer. Jag älskade undervisa men kom inte så bra överens med kursmålen och kursplanen. De var anpassade till just en typ av elever. Det var en av anledningarna till att jag slutade som gymnasielärare för att satsa heltid på mitt företag sommaren 2012.

Allt fler gymnasieskolor slutar fokusera på kreativa ämnen som fotografiskbild det är synd för att fotointresset är större än någonsin nu. Men tyvärr så är inte foto lika viktigt som historia och andra ämnen i skolvärldens ögon.

Förra året fick jag en idé att starta fotokurser i Skövde. Jag ville skapa en fotoskola i Skövde anpassad efter varje elev och verkligen lägga ner tid och energi på varje elev. En fotoskola där betyg inte är det viktigaste, men att få lära sig använda en kamera eller att bli fotograf är det viktigaste.

För att nå detta bestämde jag mig för att ha endast 8 elever under varje fotokurs tillfälle. På plats skulle även en eller två fotoassisteter vara med för att hjälpa till att underlätta undervisningen.

Kreativ fotoskola i Skövde

Jag fullföljde min dröm att starta en fotoskola i Skövde och det startade jag upp det för första gången i januari 2013. Nu har vi kört två kurstillfällen och vår tredje som är i juli är fullbokad och kursen som vi ska hålla i augusti är halva platserna redan uppbokade. Att ha jobbat som gymnasielärare i två år och jobbar nu som fotograf i Skövde ser jag som en stor fördel i min undervisning.

Mellan juli och augusti kör vi två sommarkurser tanken är vi ska fortsätta med våra kurser till hösten också. Det här är bara början! Jag har målet att skapa Skaraborgs bästa och kreativaste fotoskola.

För att boka klicka in på Tuana Store

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *